Thuiswerken

Kantoorpersoneel mag zowel op de kantoren als thuis werken. Richtlijn is dat je minimaal 50% van je werktijd op kantoor bent. Uiteraard verdeel je je tijd in goed overleg met je leidinggevende en je collega's. 

In de toekomst passen we de beschikbare ruimte op de kantoren aan hierop aan.  Lees het thuiswerkbeleid van TWB hier. 

Hoe richt ik mijn thuiswerkplek goed in? 

Welke ICT-middelen heb ik nodig?

Om thuis prettig te kunnen werken op je Chromebook, is het handig om een scherm, toetsenbord en muis te gebruiken. Een aanvulling hierop kunnen een laptopstandaard, muismat, headset of losse speaker met microfoon zijn. 


Monitor

Als je langs achter je Chromebook werkt, is het prettig om een los scherm aan te sluiten op je Chromebook. Daarnaast ben je misschien op kantoor wel gewend om met twee schermen te werken. Er is een aantal opties om thuis een prettige werkplek met scherm te realiseren.


Eén beeldscherm

Zorg voor een beeldscherm van minimaal 24 inch en een resolutie van minimaal 1920*1080. De resolutie van je scherm bepaalt de hoeveelheid aan informatie die zichtbaar is op het scherm. Daarnaast moet je je scherm op de juiste hoogte kunnen instellen. Dat kan niet bij ieder beeldscherm.


Ook is het goed om te kijken naar de schermtechnologie. Vaak heb je de keuze tussen TN en IPS. We adviseren een IPS-scherm omdat dit een beter kijkhoek en contrast geeft dan een TN-scherm.


Bij TWB hebben we de meeste van onze werkplekken voorzien van: Iiyama ProLite XUB2492HSU-B1 Zwart (FHD, hoogte verstelbaar). Het scherm sluit  je aan via HDMI op de dongel die je bij je Chromebook hebt gekregen. Wil jij een vergelijkbare monitor, dan adviseren we je een monitor met de volgende specificaties:


Twee beeldschermen

Je kunt twee beeldschermen gebruiken als je de ene koppelt met de dongel die bij je Chromebook zit en de andere met een HDMI naar USB-C kabel.


Breedbeeldscherm

Wil je niet twee losse monitoren maar een scherm dat wat breder is, dan kun je kijken naar breedbeeld of curved monitoren.


Toetsenbord & muis

Op de werkplekken van TWB gebruiken we een toetsenbord en muis-combinatie van Logitech. Het typenummer is MK120. Er is een breed scala aan toetsenborden en muizen  beschikbaar. Voor een wat betere werking van de muis op je bureau kan je eventueel een muismat aanschaffen.


Laptopstandaard

Plaats je je Chromebook naast je beeldscherm of wil je hem positioneren zodat hij wat hoger komt te staan op je bureau, maak dan gebruik van een laptopstandaard. Zoek je een goedkope optie, ook de Action verkoopt ze.


Headset

Bel je veel? Dan is een headset fijn om te gebruiken. Je kunt kiezen voor een mono of stereo headset (1 of 2 oorschelpen). Bij Amazon zijn verschillende opties verkrijgbaar van het merk Jabra. De headset verbind je via bluetooth met je smartphone.


Speaker

Gebruik je liever een draadloze speaker en microfoon voor je telefoongesprekken of Google Meet vergadering? Deze heeft Jabra ook. De speaker koppel je via USB of bluetooth aan het gewenste apparaat.


WiFi

Het signaal van je WiFi komt vanaf de modem van je provider. Het signaal kan zwak zijn door de afstand van je werkplek tot je modem of door muren en vloeren in je woning. Dit los je eenvoudig op met een WiFi Mesh systeem. Providers bieden dergelijke systemen vaak aan tegen een wat gunstiger tarief dan de markt. Kijk hiervoor op de website van jouw provider.


Hier vindt je een aantal systemen naast elkaar De prijsverschillen komen door de gebruikte techniek en de doorvoersnelheid die behaald kan worden. Voor eenvoudig thuisgebruik volstaat de TP-Link AC1200. Heb je een grote woning met veel verdiepingen, dan kan je ook meerdere stations aankopen en zo uitbreiden. Kijk dan eens naar de TP-Link Deco M9 en kies zelf hoeveel stations je nodig hebt voor jouw woning.

Waar let ik op als ik een bureau of bureaustoel koop voor mijn thuiswerkplek? 

Bureau 

Zorg voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Als je bureau te hoog of te laag staat, staan je schouders continu onder spanning. Dit kan later voor fysieke klachten zorgen. 

Bijvoorbeeld: 


Bureaustoel

Zorg voor een bureaustoel die instelbaar is. Dit betekent dat je in ieder geval de volgende mogelijkheden hebt: 


Eventuele extra mogelijkheden zijn: 


Om te weten of je bureaustoel voldoet aan de arbowetgeving, zijn er twee belangrijke certificeringen, namelijk de NEN-certificering en de NPR-certificering. Wat is het verschil? 

Bijvoorbeeld:

Bijvoorbeeld:


Je kunt hier de tips bekijken over het instellen van de juiste zithoogte, afstand tot je beeldscherm etc. 

Krijg ik een vergoeding voor thuiswerken en de inrichting van mijn thuiswerkplek?