Fietsregeling

Binnen de fietsregeling zijn er 2 nieuwe mogelijkheden:

 • Je kunt een elektrische fiets leasen

 • Je kunt zelf een (elektrische) fiets voordeling aanschaffen via de Fietsvoordeelshop


Ook de (elektrische) fietsen van de Fietsvoordeelshop kun je financieren via het meerkeuzesysteem (MKS). Lees hier meer over de MKS regeling.

Fiets leasen

TWB vindt het belangrijk dat jij gezond en vitaal blijft. Daarom is het voor jou mogelijk om gebruik te maken van een leasefiets-regeling. Op basis van bijtelling (7%) waarover je loonbelasting betaalt en met een (eventueel kleine maandelijkse) eigen bijdrage rijd je een mooie, nieuwe elektrische fiets.

Lees hieronder meer over de voorwaarden en het aanvragen van een leasefiets.

Voorwaarden

 • Je bent werknemer van TWB.

 • Je proeftijd is verlopen.

 • Je hebt geen oproepcontract.

 • Je ontvangt reiskosten van TWB.

 • Door de evt. maandelijkse eigen bijdrage kom je niet onder het netto minimumloon (let op andere verrekeningen worden hierin meegenomen).

 • De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het leasebedrag incl. BTW per maand in combinatie met je gemiddelde kilometervergoeding en de extra vergoeding van TWB. Bekijk hier de rekentool.

 • Bij het leasen van een fiets vervalt jouw kilometervergoeding.

 • Er is geen sprake van verrekening van een loonbeslag.

 • Je neemt niet deel aan de auto (zorg)lease regeling van TWB.

 • Indien je voor het einde van de looptijd (36 maanden) uit dienst gaat dien je de fiets tegen de dan geldende marktwaarde over te nemen.

 • De overeengekomen afspraken worden opgenomen in een leaseovereenkomst.

Aanvragen leasefiets

 1. Check vooraf of jij aan de voorwaarden van de regeling voldoet.

 2. Ga naar de Leasefietsshop en maak een account aan.

 3. Hierna ontvang je een mail van de Leasefietsshop om je account te activeren (let op: deze mail kan in je spam terecht komen). Wanneer je op de link klikt om je account te activeren moet je nog een aantal gegevens doorgeven, zoals je personeelsnummer.

 4. Vervolgens kom je op de pagina terecht met jouw gegevens.

 5. Via 'Aanbod' of 'Mijn leasefiets' kun je het aanbod aan elektrische fietsen bekijken. Let op: dit aanbod hebben wij samen met de Leasefietsshop voor je hebben samengesteld. Het kan dus zijn dat je bepaalde modellen niet kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld de Speed Pedelec.

 6. Heb je een keuze gemaakt? Selecteer de gewenste fiets en klik op 'Lease deze fiets'. Je zult nu een aantal gegevens moeten invullen en klik vervolgens op 'Aanvragen'. Je aanvraag komt dan binnen bij de Leasefietsshop en de collega’s van Salarisadministratie. Je ontvangt hiervan een bevestiging van de Leasefietsshop. Onder 'Mijn leasefiets' kun je de status van je bestelling volgen.

 7. De collega's van Salarisadministratie checken of jouw aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Je aanvraag is pas definitief na de opmaak en tekening van de leaseovereenkomst met hierin de overeengekomen afspraken.

Vragen

Voor vragen over:

Over de Leasefietsshop

Leasefietsshop is een initiatief van Driven, onderdeel van de Louwman Group. Driven timmert de laatste jaren aan de weg als mobiliteitsplatform waar de auto niet langer het uitgangspunt is van het zakelijk vervoer. Als experts op leasegebied weten zij de klanten van Leasefietsshop.nl van advies op maat te voorzien en de juiste service te bieden. Als operationele partner werkt Driven samen met Fietsvoordeelshop.nl. Fietsvoordeelshop.nl is al jaren één van de grootste online fietsenwinkels. Met 10 eigen winkels weten zij de krachten van online te combineren met unieke service op locatie.

Fiets aanschaffen via de Fietsvoordeelshop

Naast de leaseregeling is het ook mogelijk om een (elektrische) fiets voordelig aan te schaffen via Fietsvoordeelshop.

Fiets kopen met korting

Bestel een elektrische fiets voor jezelf of een gezinslid met een gunstige prijs, zonder gebruik te maken van het meerkeuzesysteem (MKS), dan reken je deze bestelling direct af via iDeal. Bezorgen van de fietsen is gratis. Je kan de fiets natuurlijk ook zelf ophalen bij een van de winkels, zodra de Covid-19 richtlijnen dit weer toelaten.

Voorwaarden

 • Je bent een werknemer van TWB.

Fiets bestellen

 1. Ga naar de Fietsvoordeelshop en log in met onderstaande gegevens.

e-mailadres: fietsen@twb.nl

wachtwoord: Vitaal2021

 1. Binnen dit portaal vind je een overzicht van gewone, elektrische en sportieve fietsen en speed pedelecs.

 2. Kies de gewenste fiets en reken je bestelling direct af via iDeal.

Vragen

Over de Fietsvoordeelshop

Fietsvoordeelshop.nl is een echt familiebedrijf, opgericht door familie Vriend in 1972. Met meer dan 10 kwaliteitsmerken in ons enorme assortiment zijn we één van de grootste fietsenwinkels in Nederland. In de ruim 45 jaar dat we bestaan is onze fietsenwinkel flink uitgebreid. We bieden een groot assortiment aan fietsen van alle bekende A-merken, zoals Batavus, Koga, Gazelle, Cortina en Sparta. Daarnaast biedt Fietsvoordeelshop ook een ruim assortiment aan accessoires waarmee u uw fiets helemaal af kunt maken. Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste fiets of de juiste accessoire.

De voordelen van Fietsvoordeelshop

 • 10 winkels waar je altijd terecht kunt met echte vakmensen in de werkplaats

 • Service en rijklare aflevering aan huis

 • Eigen service bussen door heel Nederland

 • Grootste assortiment A-merkfietsen Gazelle, Batavus, Sparta, Cortina en meer

 • Altijd een proefrit mogelijk

 • Vrije keuze uit het complete assortiment

 • Deskundig advies van onze experts in winkel en webshop

 • Vaste scherpe prijzen in de webshop én in de winkel