Welkom op het intranet van TWB

Meten is weten!

Wat goed! Het is onze diëtisten gelukt om een bia meter te winnen met hun deelname aan de wedstrijd van Nutricia! Zij hebben een online boodschap ingestuurd waarin ze laten zien waarvoor ze de bia meter zouden willen gebruiken. Dit hebben ze getoond door middel van een leuke videoclip. In deze videoclip hebben zij het belang van samenwerken rondom de longpatiënt aangegeven.

Veel longpatiënten met COVID 19 of COPD volgen een revalidatie traject met de fysiotherapeut en worden daarnaast begeleid door longverpleegkundigen en andere zorgmedewerkers. Ook dragen de diëtisten altijd uit dat voeding en bewegen bij elkaar horen. Afstemmen is hierbij belangrijk!

Met de gewonnen bia meter kunnen onze diëtisten gaan meten wat de lichaamssamenstelling is van de cliënten. Deze informatie willen ze toepassen op de voeding en training van de cliënt. Hierdoor kunnen ze zelfstandiger leven en krijgen ze een extra stukje kwaliteit van leven.

Om te beginnen starten onze diëtisten en longverpleegkundigen met het opzetten van een pilot in de longgroep. Mogelijk kan de bia meter later ingezet worden voor andere doelgroepen binnen TWB. We zullen jou op de hoogte houden van de start en de resultaten!

Update 2 december

In de update van deze week vind je o.a.:

  • uitnodiging boosterprik

  • Langer Thuis Team gestart

  • nummering vergaderruimtes gewijzigd

  • zorgverzekering 2022

Lees hier de update van deze week.


Je kunt hier de najaarseditie van de Voor Mekaar bekijken.

Meer nieuwsitems lezen? Bekijk het op TWB Nieuws

Heb je tips of aanvullingen? Laat het ons weten via communicatie@twb.nl