Vragen en bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Al jouw vragen over corona kun je per mail sturen naar coronavragen@twb.nl. Wij zorgen er dan voor dat je zo snel mogelijk antwoord krijgt. Dit kunnen vragen zijn over jouw eigen gezondheid, maar ook werk gerelateerde vragen kun je hier naartoe mailen.

Daarnaast kun je overdag (tijdens kantooruren) altijd contact opnemen met jouw leidinggevende of wijkverpleegkundige.

In de avonduren en in het weekend kun je in dringende gevallen bellen naar 088 560 2208. Afhankelijk van jouw vraag, kun je worden doorverbonden met:

  • Wijkverpleegkundige

  • Zorgmanager

Overige vragen

Hieronder vind je o.a. de bonusregeling en de app 'CoronaMelder'.

Hoe kan ik voor de opvang of school van mijn kinderen aantonen dat ik een cruciaal beroep uitvoer?

Tijdens de coronacrisis zijn al meerdere malen scholen en kinderopvangcentra gesloten. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep (zoals de zorg) kunnen wel naar de basisschool, de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. Mocht de school of opvang van jouw kind(eren) vragen om een verklaring dat je werkzaam bent in een cruciaal beroep, neem dan contact op met je leidinggevende. TWB verschaft deze verklaring.

Hoe zit het nu precies met de bonusregeling?

Het kabinet wil mensen die in de zorg werken ook in 2021 een bonus geven voor de uitzonderlijke prestaties die zij leveren in de strijd tegen corona. Dit laat zij weten via de site van de rijksoverheid. Het gaat om mensen die tussen 1 oktober 2020 en 15 juni 2021 vanwege COVID-19 een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en voldoen aan het gestelde salariscriterium. Naar verwachting van het kabinet zal de zorgbonus ongeveer € 200 tot € 240 zijn. De hoogte van de bonus hangt af van het aantal bonussen dat wordt aangevraagd. De bonus kunnen wij vanaf 15 juni a.s. aanvragen en zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021 uitbetaald kunnen gaan worden. In afwachting van de definitieve kaders, informeren we jullie verder. Binnen de stuurgroep hebben we besloten dat we de aanvraag doen voor alle medewerkers die gewerkt hebben in de periode die de regeling voorschrijft.

Hoe werkt de app ‘CoronaMelder’ ?

Deze app is door de Rijksoverheid ontwikkeld om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig en kan op iedere telefoon. Je kunt de app downloaden via Google Play of de App Store. Nogmaals: het downloaden gebeurt op vrijwillige basis, je kiest er dus zelf voor om hem wel of niet te gebruiken.