Testen van medewerkers

Wanneer laat ik me testen?

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk verlies, laat je meteen testen.


Ook al ben je gevaccineerd: laat je bij klachten testen!

Ik heb een positieve zelftest. Wat moet ik doen?

Bij een positieve zelftest blijf je thuis en ga in isolatie. Een test bij GGD is niet nodig; een positieve zelftest is voldoende. Meld een positieve (zelf)testuitslag ook altijd aan jouw leidinggevende.

Ik heb een negatieve zelftest. Wat moet ik doen?

Heb je een negatieve zelftest maar wel klachten die passen bij corona? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een PCR-test. Dit kan telefonisch door te bellen naar 0800 1202 of online via de coronatest.nl

Als je geen koorts hebt, mag je in afwachting van je testuitslag werken als je een chirurgisch mondneusmasker en disposable handschoenen draagt.

Ik ben al een keer negatief getest, maar heb opnieuw (milde) klachten. Laat ik me weer testen?

Blijf je ondanks een eerdere negatieve test klachten houden, of krijg je opnieuw klachten? Maak opnieuw een afspraak via de GGD en meld dit bij je leidinggevende.

Hoe krijg ik de uitslag?

Getest bij een GGD-locatie?

Heb je laten weten dat je het resultaat van de test telefonisch wilt ontvangen? Of heb je geen DigiD? Dan belt de GGD je zo snel mogelijk met de uitslag. Je hoeft niet zelf te bellen. Heb je wel DigiD? Dan kun je de uitslag ook zien op de coronatest-website. Als je de uitslag online hebt bekeken wordt je niet meer gebeld, tenzij de uitslag positief is.

Heb je online een afspraak gemaakt voor de coronatest? Of heb je bij het telefonisch maken van de afspraak gezegd dat je de uitslag online wilt bekijken? Dan ontvang je een e-mail wanneer de uitslag klaarstaat op de coronatest-website. Let op: deze e-mail komt soms in de spam terecht.

Informeer je leidinggevende

Laat jouw leidinggevende weten dat je een testafspraak hebt ingepland via de GGD. En informeer hem of haar ook over de uitslag.

Wat moet ik precies doen als een huisgenoot positief is getest?

De richtlijnen hierover kun je teruglezen op de website van het RIVM.

Mocht je hierover vragen hebben neem dan contact op met je leidinggevende.

Wat moet ik doen als ik bij iemand ben geweest waarvan ik daarna hoor dat deze besmet is met corona?

Als je meer dan 1,5 meter afstand hebt gehouden en/of met beschermende middelen hebt gewerkt, dan kun je aan het werk. Let wel goed op of je klachten ontwikkelt. Is dit het geval, laat jezelf dan direct testen. Mocht je twijfelen, neem dan zeker contact op met je leidinggevende.

Testen van cliënten

Hoe werkt het testen van cliënten?

Wanneer er bij cliënten sprake is van Covid-gerelateerde klachten, wordt geadviseerd een zelftest af te nemen. De cliënt en/of de mantelzorger nemen deze test af. Alleen als dit niet gaat, voert een medewerker van TWB een PCR-test uit bij de cliënt.

De instructie voor het testen van cliënten met verdenking COVID-19 vind je hier.